KEK GULA HANGUS



Bahan-bahan ( 5 org makan )
1 cawan gula
1cawan air panas
1/2 cawan susu pekat
1cawan tepung gandum
2sudu makan mentega
2cam teh soda bikarbonat
4biji telur(i guna 3biji telur)

Cara-cara
Masak gula dengan api sederhana hingga cair dan hangus

Kemudian, masukkan air panas dan kacau hingga gula larut

Masukkan pula mentega, kacau hingga cair. Matikan api dan biarkan air gula sejuk.

Dalam bekas lain, pukul telur hingga betul-betul kembang dan pekat.

Masukkan susu pekat ke dalam adunan telur tadi dan pukul lagi.

Masukkan pula tepung dan soda, pukul hingga sebati.

Akhir sekali masukkan air gula yang dah sejuk dan kacau hingga adunan sebati.

Perap adunan lebih kurang 3-4jam untuk mendapatkan lubang-lubang pada kek

Bakar pada suhu 160' C - 1 jam

Hanya semudah ini...SELAMAT MENCUBA :D

~yummymummy~